لیست اختراعات مهدی فخار


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ اظهارنامه: 1397/10/22
تاریخ ثبت: 1398/10/02
مخترع/مخترعان: محمدمهدي فخاريان
خلاصه اختراع:

امروزه با افزايش چشمگير تقاضاي انرژي برق، خطوط انتقال فشارقوي در محيطهاي شهري و بين شهري رشد فزاينده اي داشته است. از آنجايي كه اين خطوط استراتژيك هستند، پايش و نگهداري آنها در شرايط ايمن و عملكرد مطمئن بسيار حائز اهميت است. لذا ضروري است كه يك سيستم پايش لحظه اي براي حفظ و نگهداري خطوط انتقال ساخته شود. يكي از روش هاي رايج و مطمئن براي پايش و نگهداري لحظه اي خطوط انتقال، استفاده از حسگرهاي بي سيم نصب شده در موقعيت دكل يا خط انتقال هستند. در اين حسگرها، معمولاً باتري براي تامين توان مورد نياز قطعات تعبيه شده در حسگر، استفاده مي شود. از آنجايي كه باتري ها نياز به شارژ شدن دوره اي دارند، منجر به محدوديت عملكرد و افزايش هزينه نگهداري مي شوند. براي رفع اين مشكل، در اين اختراع سعي شده است كه با معرفي يك دستگاه، از انرژي تركيبي امواج الكتريكي و مغناطيسي اطراف خطوط فشار قوي برداشت و براي تغذيه حسگرهاي محيطي بهره برد. دستگاه طراحي شده به واسطه جمع آوري تركيبي امواج الكتريكي و مغناطيسي محيط اطراف خطوط انتقال فشار قوي، يك باتري ليتيوم يون 2/4 ولت را شارژ مي‌كند. ضمن آنكه اين دستگاه مستقل از سيم زمين بوده و مي تواند در هر موقعيتي به كار برده شود. همچنين با به كارگيري اين دستگاه در سطح زمين، افراد بي¬شماري ميتوانند از انرژي امواج محيط اطراف خطوط انتقال بهره ببرند.

تاریخ اظهارنامه: 1397/08/10
تاریخ ثبت: 1398/10/03
مخترع/مخترعان: محمدمهدي فخاريان
خلاصه اختراع:

امروزه با افزايش به كارگيري لوازم برقي و استفاده از انرژي الكتريسيته در محيطهاي زندگي و كاري انسانها، به همان نسبت تهديدات و آسيبهاي جسمي و جاني ناشي از برق گرفتگي نيز افزايش يافته است. به همين منظور در اين اختراع سعي شده است، بدون هيچگونه تماس فيزيكي و با آشكارسازي امواج الكترومغناطيسي، وجود جريانها و ولتاژهاي الكتريسيته را تشخيص داد تا خطرات ناشي از برق گرفتگي به حداقل كاهش يابد. علاوه بر اين، با استفاده از دستگاه طراحي شده ميتوان كابلهاي برق را در مسيرهاي ديوار، سقف و كفپوش، رديابي نمود تا از بروز حادثه در اثر تخريب يا ميخ كوبي جلوگيري شود. مشخصه منحصر به فرد دستگاه اختراعي ارائه شده نسبت به ساير دستگاه ها، بهبود عملكرد دستگاه با حداقل ولتاژ مصرفي (تنها يك باطري قلمي 1/5ولت)، قابليت تنظيم حساسيت تشخيص ميدان الكترومغناطيسي و بكارگيري آنتن جهتدار است كه باعث كاهش هزينه و افزايش دقت تشخيص دستگاه مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/12/20
مالک/مالکان: آقاي مهدي فخار
تاریخ ثبت: 1392/05/28
خلاصه اختراع:

امروزه از محيط‌هاي كشت متنوعي جهت انبوه سازي و نگهداري سلولهاي مختلف جانوري ، انساني و ميكروارگانسيم ها به منظور مطالعات بيوشيميايي، فيزيولوژي ، ايمونولوژي استفاده مي‌گردد. از جمله مي‌توان به مطالعات در زمينه تأثير داروهاي مختلف ، مطالعات واكسن ، تهيه آنتي ژن جهت راه‌اندازي تست ‌هاي ايمونولوژيكي اشاره نمود كه لازمه آن فراهم نمودن شرايط لازم جهت انبوه سازي اوليه سلولها مي‌باشد .يكي از محيط‌هاي كشت متداول امروزي محيط مايع RPMI 1640 مي‌باشد كه بعنوان محيط پايه در زمينه كشت سلولي مطرح است و بسيار غني است. معمولاً براي رشد بهتر سلولها و غني‌تر نمودن اين محيط ، سرمهاي حيواني با غلظت نهايي 30-10 در صد استفاده مي گردد. متداولترين سرم مصرفي ، سرم جنين گاو(FBS) مي‌باشد . ياد‌آور مي‌شويم كه استفاده از اين سرم مشكلاتي به همراه خواهد داشت كه ازجمله مي‌توان به فراهم ‌آوردن امكانات و تجهيزات وسيع جهت تهيه سرم و هزينه بربودن آن ، تغيير محتوي سرم در اثر تغييرات بيولوژيكي و ژنتيكي گاو‌هاي مورد استفاده و از سوي ديگر استفاده از غلظت ‌هاي بالاي اين سرم در محيط كشت براي سلولها اثرات توكسيك دارد. تا كنون تلاشهاي زيادي (توسط محققين مختلف ) در زمينه حذف مواد حيواني از محيط كشت سلولي انجام گرفته است كه نتيجه معرفي محيط‌هاي كاملاً شيمايي بوده است كه هر كدام از آنها به دلايل مختلفي نافرجام مانده است اگر چه در برخي از موارد نتايج بسيار مطلوبي نيز به همراه داشته است. در مطا لعات انجام شده توسط اينجانب در دانشكده پزشكي ساري موفق شدم طي روند هايي با تخليص مايع كيست هيداتيد و جداسازي عناصر مزاحم آن و نيز افزودن تركيباتي به منظور غني سازي از آن در كشت انگل ‌هاي ليشمانيا استفاده نمايم كه نتايج بسيار مطلوبي بدست آمد و اين اميد بخش آن است كه با توجه به بسيار پر هزينه و غير اخلاقي بودن ( به دليل سزارين اجباري يك گاو به منظور تهيه سرم گوساله) سرم جنين گاو(FBS) ، مايع كيست هيداتيد بسيار مقرون به صرفه بوده ودر صورت توليد به روش جديد پيشنهادي ضمن جلوگيري از خروج ارز و مسايل جانبي آن به دليل پر مصرف بودن از بارزار بسيار مناسب و سود آوري مطالوبي برخوردار خواهد بود.

تاریخ ثبت: 1395/03/21
خلاصه اختراع:

آنتن‌هاي تغييرپذير با قابليت تشديد تنظيم¬پذير فركانس با پترن¬ها و يا پلاريزاسيون¬هاي متفاوت، امروزه در سيستم¬هاي مخابراتي پيشرفته، ضروري هستند. بطوري كه در دهه گذشته، آنتن¬هاي تغييرپذير با استفاده از تكنيك¬هاي زيادي طراحي و ساخته شده‌اند. اغلب اين تكنيك¬ها از مكانيزم سوئيچينگ بهره برده¬اند. بر همين اساس يك آنتن تركيبي حلقه-شكاف تغييرپذير با استفاده از سوئيچ‌‌هاي پين‌ديود و برپايه عناصر پارازيتي اتصال كوتاه شده معرفي شده است. آنتن مي‌‌تواند به طور مستقل فركانس عملكردش را به صورت چند بانده تغيير دهد. علاوه بر اين توانايي تغيير همزمان پلاريزاسيون و پرتو تشعشعي را در يك فركانس خاص داراست. آنتن از چهار پچ پارازيتي سوئيچ شده تشكيل شده كه توانايي ارتباط با پچ اصلي را از طريق سوئيچ‌‌ها دارند. پچ اصلي توسط خط مايكرواستريپ 50 اهم تغذيه شده است. لبه¬هاي پچ¬هاي پارازيتي توسط وايا¬ها اتصال كوتاه شده‌اند. آنتن پيشنهادي براي كاربردهاي GPS L1، WLAN و HiperLAN/2 مي‌‌تواند مورد استفاده قرار گيرد. همينطور آنتن توانائي تغيير پلاريزاسيون‌‌هاي خطي و دايروي راستگرد/چپگرد را داراست. ساختار پيشنهادي براي اولين بار است كه ارائه شده است و با توجه به مراحل ساخت ساده و مزايايي كه دارد به عنوان كانديداي مناسبي براي انواع كاربردهاي بي¬سيم پيشنهاد مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1397/02/02
مالک/مالکان: آقای مهدی فخار
تاریخ ثبت: 1397/10/15
خلاصه اختراع:

براي رنگ آميزي انگلها بويژه كرمها روش هاي متعددي وجود دارد كه هر يك مي توان معايبي از جمله عدم دسترسي و هزينه بالا و كيفيت پايين را مطرح نمود. تكنيك هاي رنگ آميزي براي محققين مهم است زيرا در شناسايي دقيق انگلها در آزمايشگاههاي مرجع و دانشگاهي بسيار كمك كننده هستند . از سوي ديگر جهت آموزش دانشجويان دوره هاي مختلف بخصوص دوره هاي تحصيلات تكميلي از روشهاي رنگ آميزي استفاده ميشود.

تاریخ ثبت: 1399/08/05
مخترع/مخترعان: مهدی فخار
خلاصه اختراع:

دستگاه تهويه آزمايشگاهي قابل حمل با قابليت شارژ جهت انواع ازمايشات كشت سلولي و ميكروبي در نحوه طراحي و ساختار سعي شده تمامي فاكتور هايي كه موجب الودگي يا تداخل در روند انجام كار مي شدند برطرف شود. هم چنين وزن بسيارسبك، حجم بسيار كم و قابل شارژ بودن آن، نسبت به هودهاي ديگر موجبات استقرار راحت و اسان درهر نقطه از آزمايشگاه فراهم كرده است. روش هاي ايزوترمال امروزه به عنوان يك نقطه عطف بزرگ در ازمايشات تكثير ژني درتشخيص بيماريهاي مهم واگير مثل زيكا، آنفولانزا، مالاريا، ليشمانيا و ... در مناطق دور دست در اختيار بشر قرار گرفته است. حضور يك هود استاندارد و تخصصي(در فرايند تكثير ژن) در آزمايشات تكثير ژني ايزوترمال(عدم نياز به ترمال سايكلر) در تحقيقات ميداني در دور دست ترين و محرومترين نقاط جهت تشخيص سريع و به موقع بيماريها نقش پر رنگ تر و موثري به كاربرد اين آزمايشات (كه داراي حساسيت و ويژگي بسيار بالا در تشخيص به موقع و سريع بيماريهاي واگيرهستند) مي دهد. وجود دستگاه تهويه آزمايشگاهي قابل حمل با قابليت شارژ با چنين امكاناتي جهت جلوگيري از آلودگي درروند آماده سازي هرچه بهتر فرايند هاي تكثير ايزوترمال آن هم در يك آزمايشگاه سيار در شرايط صحرايي در منطقه صعب العبور بدون هيچ امكاناتي (آن هم جهت تشخيص چنين بيماريهاي مهمي) را مي توان تحولي شگرف در به كار گيري آسان و موثرتر فرايند هاي تكثير ژني به حساب آورد. قابل شارژ بودن دستگاه تهويه آزمايشگاهي قابل حمل با قابليت شارژ جهت انواع ازمايشات كشت سلولي و ميكروبي مذكور يك مزيت بزرگ به همراه دارد. در هنگام آماده سازي مخلوط واكنش چنانچه به هر دليل برق قطع شود ديگر نياز به توقف جهت تامين منبع جايگزين نخواهد بود. در اين هنگام منبع تغديه برق به طور خودكار روي باطري منتقل شده و شرايط پايدار خواهد بود. لازم به ذكر است اين توقف در انجام كار خود موجب ايجاد آلودگي و ورود اجرام به داخل دستگاه تهويه آزمايشگاهي قابل حمل با قابليت شارژ ميشود

تاریخ ثبت: 1399/09/12
خلاصه اختراع:

بيماري لوفومونيازيس يك بيماري عفوني نوظهور با عامل Lophomonas مي باشد كه دستگاه تنفسي فوقاني و تحتاني بويژه ريه ها را در گير مي كند . اين تك ياخته انگلي داراي دو گونه مي باشد كه از سوسك و موريانه از طريق استنشاق به انسان منتقل ميشود. در حال حاضر تنها راه تشخيص اين بيماري از طريق تهيه اسمير از نمونه شستشوي برونش ها و همچنين نمونه خلط و مشاهده توسط ميكروسكوپ نوري انجام ميشود كه اين روش نه تنها حساسيت پاييني دارد بلكه با سلولهاي سالم پوششي بيمار نيز ممكن است اشتباه شود و بيماري بطور دقيق تشخيص داده نشده و بيمار سالها از اين بيماري رنج ميبرد. بنابراين با توجه به اينكه روشهاي مولكولي از جمله PCR از حساسيت بالايي برخوردار هستند و امكان تشخيص دقيق فراهم خواهد شد و از طرفي تا به حال روش ملكولي در زمينه تشخيص اين بيماري در دنيا معرفي و انجام نشده است. لذا كيت تشخيصي اين بيماري براي اولين بار در دنيا معرفي خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1399/03/20
تاریخ ثبت: 1399/10/08
مخترع/مخترعان: محمدمهدي فخاريان
خلاصه اختراع:

امروزه با افزايش چشمگير كاربردهاي بي سيم، انرژي امواج فركانس راديويي (RF) در محيطهاي شهري و بين شهري رشد فزاينده¬اي داشته است. همچنين با توسعه دستگاههاي الكترونيكي كم توان مستقل، در طيف گسترده اي از كاربردها برداشت انرژي بي سيم (WEH) و انتقال توان بي سيم (WPT) توجه قابل توجهي داشته است. به همين منظور WEH و WPT به روشي رايج براي تغذيه بي سيم وسايل الكترونيكي كم مصرف و توسعه طول عمر آنها با شارژ يا جايگزيني باتري و صرفه جويي در هزينه هاي مربوط به تعمير و نگهداري تبديل شده است. اين اختراع يك سيستم آنتن يكسوساز (Rectenna) را كه متشكل از يك آنتن و يك يكسوساز است با آرايه آنتن نامتقارن امپدانس بالا براي برداشت انرژي بي سيم محيط در باند فركانس Wi-Fi ارائه مي دهد. اين سيستم بدون استفاده از شبكه هاي تطبيق امپدانس اجرا شده است كه مبين مزيت قابل توجه سيستم Rectenna اختراعي نسبت به سيستم هاي موجود است. همچنين عدم به كارگيري شبكه طبيق امپدانس منجر به كم شدن هزينه در رنج وسيعي از سطح توان ورودي و امپدانس بار مي شود. ساختار Rectenna بر روي زيرلايه كم هزينه FR4 پياده سازي شده است. نتايج شبيه سازي و اندازه گيري سيستم نشان مي دهد كه Rectenna اختراع شده ويژگي خوبي از لحاظ راندمان تبديل انرژي RF به dc دارد. بيش از 60٪ راندمان تبديل RF-dc براي سطوح توان ورودي از 12 تا dBm 21 و امپدانس بار بين 1200 تا Ω 8100 حاصل شده است. سيستم Rectenna اختراع شده به دليل ساختار ساده و كم هزينه مي تواند براي تأمين انرژي بسياري از وسايل الكترونيكي كم مصرف مناسب باشد.

تاریخ ثبت: 1399/09/15
خلاصه اختراع:

بيماري ليشمانيوز جلدي دراكثر نقاط ايران به طور اندميك ديده مي‌شود و به عنوان يك معضل بهداشتي- درماني مطرح مي‌باشد. ضايعات ناشي از اين انگل ميتواند زخمهاي وسـيعي بدهـد كـه بـراي بهبود نياز به ماهها زمان دارد و اغلب با عفونت ثانويه، وضعيت وخيم تر ميشود. از مــوثرترين داروها اســتفاده از آنتــي مــوان هــاي پــنج ظرفيتــي است كه ايـن داروهـا گـران، كـميـاب، داراي عوارض جانبي نسبتاً شديد و درمان آنها طولاني مدت اسـت، همچنين در سالهاي اخير مقاومت دارويي، تـأثير درمـاني آنهـا را كـاهش داده اســت.. در اين اختراع، پماد رزوراترول به عنوان تركيب كاملا گياهي، بدون عوارض جانبي و داراي قابليت توليد حجم بالا در زمان كوتاه ، با هزينه كمتر و سرعت بيشتر بوده كه براي درمان موضعي زخم هاي سالك مورد استفاده قرار گرفت. در مسير ارزيابي با توجه به اينكه تركيب مورد نظر گياهي بوده ابتدا از گياه انگور ماده موثره جدا شد. سپس در فاز آزمايشگاهي (in vitro) اثر دارو بر روي پروماستيگوت هاي ليشمانيا ماژور (جهت تعين قابليت زيستي انگل ها) بررسي شد. پس از تاييد موثر بودن دارو، اثر دارو در فاز حيواني (in vivo) بر روي زخم هاي سالك در موش هاي BALB/c مورد ارزيابي قرار گرفت. پس از بررسي در فاز آمايشگاهي مشخص شد غلظت هاي مورد استفاده در تمامي زمان ها نسبت به گروه كنترل اثر قابل قبولي داشته اند و اختلاف در تمامي غلظت ها معني دار مي باشد. همچنين استفاده از پماد رزوراترول پس از 28 روز، باعث بهبودي كامل زخم هاي ليشمانيوز جلدي در مدل حيواني گرديد. اين اختراع مي تواند در زمينه درماني بيماران مبتلا به سالك پوستي مورد استفاده قرار گيرد و علاوه بر بهبود زخم هاي افراد مبتلا، از عوارض داروهاي شيميايي و هزينه هاي بسيار سنگين درمان جلوگيري كند.

موارد یافت شده: 10